Menu Leverancier industriële, medische en voedingsgassen | droogijs

Droogijs voor transport

Droogijs pellets in isomo doosDroogijs is het ideale middel om farmaceutische producten of diepgevroren levensmiddelen tijdens het transport te koelen.
 

Toepassingsgebied

Droogijs wordt gebruikt om de koude keten te behouden tijdens het transport van farmaceutische middelen (medisch materiaal, testen, kits, onderzoeksmateriaal) of van levensmiddelen (diepvriesproducten, thuisleveringen van diepgevroren levensmiddelen,…).

Benodigdheden

IJsfabriek Strombeek levert droogijs in de vorm van pellets in verschillende verpakkingen: isomo dozen, kunststof zakken of geïsoleerde containers. Wij bieden ook droogijs-schijven aan die individueel verpakt zijn.

Al decennia lang is IJsfabriek Strombeek een referentie op het gebied van droogijs. Onze ingenieurs kunnen u met al hun expertise bijstaan bij het ontwerpen en testen van de verschillende verpakkingen om zo de meest geschikte koelmethode te vinden.

Voordelen

  • Droogijs is gemakkelijk in gebruik.
  • De extreme koude en stabiele temperatuur van -78,5 °C maakt het ideaal voor koeling.
  • Het vraagt geen dure investeringen in koelapparatuur.
  • Het gaat onmiddellijk over van vaste vorm naar gasfase wat ervoor zorgt dat er geen vloeistof vrijkomt of residu achterblijft.
  • Het gas dat vrijkomt (CO2) is ongeveer 1,5 keer zwaarder dan lucht waardoor de omgeving bacterie- en kiemvrij blijft.
  • Droogijs is niet giftig, niet brandbaar, reuk- en smaakloos.

Bij het gebruik van droogijs is het belangrijk om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) te dragen en de veiligheidsvoorschriften op de verpakking te volgen. Droogijs kan immers brandwonden veroorzaken bij het aanraken ervan.

 

Casestudy

Een klant had de vraag om tijdens het transport zijn voedingsverpakkingen gedurende 12u koud te houden aan een temperatuur van -18°C. Hierna zijn wij begonnen met het uitvoeren van testen zodat we konden berekenen hoeveel kilogram droogijs nodig was om de temperatuur op -18°C te behouden gedurende 12u. Zoals hieronder zichtbaar, staan op de x-as de temperatuurmetingen en op de y-as de tijd. Uit dit onderzoek bleek verpakking nr. 3 van 1 kg het beste te zijn.

 

Leveringsvormen