Menu Leverancier industriële, medische en voedingsgassen | droogijs

Over ons

IJsfabriek Strombeek begon haar activiteiten in 1904 met het produceren van waterijs in de vorm van ijsblokken voor de voedingsnijverheid en de horeca. Met de komst van de elektrische koelinstallaties werd later overgegaan naar koolstofdioxide voor het tappen van bier.

In 1952 werd de NV gesticht en begon IJsfabriek Strombeek met de productie van industriële gassen zoals zuurstof en acetyleen voor het lassen en snijden. De activiteiten werden stelselmatig uitgebreid naar andere sectoren en er werd ook een ruim gamma van lasapparatuur in het aanbod opgenomen.

Eind jaren 70 startte IJsfabriek Strombeek met de productie van lachgas, o.a. voor anesthesie. We zijn nog altijd het enige bedrijf in België dat zelf lachgas produceert en zijn ondertussen uitgegroeid tot marktleider in Europa.

IJsfabriek Strombeek heeft doorheen de jaren verder gediversifieerd en bedient nu bedrijven in de medische, industriële, en voedingssector. Ook voor verschillende mileutechnieken en labotechnieken hebben we alle mogelijke gassen. Met onze eigen productie-installaties voor droogijs en CO2 zijn we de referentie op het gebied van koel- en vriestechnieken.   

IJsfabriek Strombeek is het enige bedrijf op de markt van gassen dat volledig Belgisch is gebleven. Onze hoofdzetel is gevestigd in Meise (regio Brussel) en we zijn uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 90 werknemers binnen een uiterst professionele bedrijfsstructuur.

Door de bewust sterke focus op de Belgische markt begrijpt geen enkele leverancier de Belgische ondernemingen beter dan IJsfabriek Strombeek. Dit vertaalt zich in een distributienetwerk van 46 lever- en/of afhaaldepots in Vlaanderen en Wallonië en een klantenbestand van meer dan 30000 tevreden klanten.

Informatieaanvraag

Uw vraag wordt meteen doorgestuurd naar onze servicedesk!