Menu Leverancier industriële, medische en voedingsgassen | droogijs

Gasflessen

Gasflessen met menggas van IJsfabriek Strombeek

Losse gasflessen of gascilinders zijn de aangewezen leveringsvorm bij de meeste toepassingen waarbij gas nodig is. Dikwijls ligt het verbruik van een bepaald gas immers relatief laag, zodat het volstaat om slechts enkele flessen in stock te houden. Ook voor gebruikers die zich dikwijls moeten verplaatsen, biedt een losse gasfles de ideale oplossing.

IJsfabriek Strombeek levert zowel industriële, medische als voedingsgassen in aparte flessen. Voor industriële en voedingsgassen kan u niet alleen in Meise terecht. U kan kiezen tussen meer dan 50 verdelers en 3 distributiecentra verspreid over heel België om uw gasflessen af te halen of om te ruilen. De meeste depots bieden ook de mogelijkheid aan om de gascilinders te laten leveren.

Inhoud van de gasfles

De inhoud van een gasfles wordt omschreven aan de hand van hun waterinhoud. De volumes variëren van 2 liter tot 50 liter. U kan steeds op ons deskundig advies rekenen bij het bepalen van het meest geschikte volume voor uw toepassing. De meest gebruikte cilinderinhouden zijn:

  • 2 liter              
  • 5 liter
  • 10 liter
  • 13 liter
  • 15 liter (300 bar)
  • 20 liter
  • 27 liter
  • 30 liter (300 bar)
  • 45 liter
  • 50 liter

Vuldruk

Gassen worden gecomprimeerd onder een bepaalde druk om hun dichtheid te verhogen en zo minder plaats in beslag te nemen. 
Bij IJsfabriek Strombeek worden de meeste gascilinders afgevuld op de standaarddruk van 200 bar, maar voor sommige gassen gebeurt dit ook op 150 bar of 300 bar. Voor een overzicht van de beschikbare drukken per gas, kan u steeds op onze productpagina's terecht.

Daarnaast hebben we ook een gamma koelgassen in vloeibare toestand, opgeloste gassen en cryogene vloeistoffen die allen verkrijgbaar zijn in aparte gasflessen.

Kraanaansluitingen en veiligheid

Een gascilinder is voorzien van een kleurcode en een CLP-etiket. Op deze manier is het vanop grote afstand duidelijk om welk type gas het gaat en of het gas een gevaar inhoudt. De kleur rood staat bijvoorbeeld typisch voor brandbare gassen. Wit is de kleur voor zuurstof en zwart voor stikstof. Een gedetailleerd overzicht van de kleuren van onze gasflessen is te vinden bij onze veiligheidsfiches.

Voor de verschillende gassen zijn dan ook genormeerde kraanaansluitingen op de gasflessen voorzien. De schroefdraad verschilt per type gas zodat enkel de juiste reduceerventielen kunnen geplaatst worden om gevaarlijke fouten bij de klant uit te sluiten. Zo zal een kraan op een gasfles met een brandbaar gas een linkse draadaansluiting hebben. Een zuurstofkraan is dan weer voorzien van een inwendige rechtse draadaansluiting. Voor inerte gassen wordt meestal gebruik gemaakt van een rechtse uitwendige draadaansluiting.

Voor de aansluitingen op de gasflessen van IJsfabriek Strombeek verwijzen wij naar de gedetailleerde info op de productpagina's, maar u kan natuurlijk ook steeds rechtstreeks contact opnemen met ons voor advies en andere vragen.

Transport

De gasflessen worden rechtopstaand aangeleverd in daartoe ontwikkelde transportbakken met een capaciteit van maximaal 12 gascilinders per bak. Afhankelijk van het aantal benodigde gasflessen wordt de transportbak ter beschikking gesteld van de klant.

Gasfles huren

Bij IJsfabriek Strombeek kan u geen gasfles kopen, maar maakt u gebruik van een handig ruilsysteem. Dit houdt in dat u een gasfles in bruikleen hebt. De flessen blijven onze eigendom. Na de afhaling of levering van de gasflessen, betaalt u als klant de eerste 30 dagen geen staangeld. Als u een hoge rotatie heeft van gasflessen, dan is het ruilsysteem het voordeligst. Als uw verbruik zeer laag ligt, dan kan u nog steeds bij ons een huurovereenkomst op lange termijn afsluiten.

Wil u de prijs van een gas kennen, vul dan een offerte-aanvraag in. U kan ook meteen een bestelling plaatsen. Wenst u meer informatie over de huurovereenkomst op lange termijn, dan kan u een vrijblijvende mail sturen naar info@ysfab.be