Menu Leverancier industriële, medische en voedingsgassen | droogijs

Gasflessen

Gasflessen met menggas van IJsfabriek Strombeek

Bij veel toepassingen waarbij gas nodig is, zijn aparte gasflessen ( gascilinders ) de meest aangewezen leveringsvorm. Dikwijls ligt het verbruik van een bepaald gas laag, zodat het volstaat om slechts enkele gasflessen in stock te houden. Ook voor gebruikers die zich moeten verplaatsen, biedt een losse gasfles de ideale oplossing.

IJsfabriek Strombeek levert zowel industriële, medische als voedingsgassen in aparte gasflessen. U kan kiezen tussen meer dan 55 depots en 3 distributiecentra verspreid over heel België om uw gascilinders af te halen of om te ruilen. De meeste depots bieden ook de mogelijkheid aan om de gascilinders te laten leveren.

Inhoud van de gasfles

De inhoud van de gasflessen wordt omschreven aan de hand van hun waterinhoud. De volumes variëren van 2 liter tot 50 liter. U kan steeds op ons deskundig advies rekenen bij het bepalen van het meest geschikte volume voor uw toepassing. De meest gebruikte cilinderinhouden zijn:

  • 2 liter               
  • 5 liter
  • 10 liter
  • 13 liter
  • 15 liter (300 bar)
  • 20 liter
  • 27 liter
  • 30 liter (300 bar)
  • 45 liter
  • 50 liter

Vuldruk van de gasfles

Gassen worden gecomprimeerd onder een bepaalde druk om hun dichtheid te verhogen en zo minder plaats in beslag te nemen.  
Bij IJsfabriek Strombeek worden de meeste gascilinders afgevuld op de standaarddruk van 200 bar, maar we kunnen ook gasflessen vullen op 150 bar en zelfs op een hogere druk van 300 bar. Voor een overzicht van de beschikbare drukken per gas, kan u steeds op onze productpagina's terecht.

Daarnaast hebben we ook een gamma koelgassen in vloeibare toestand, opgeloste gassen en cryogene vloeistoffen die allen verkrijgbaar zijn in aparte gasflessen.

Kraanaansluitingen en veiligheid

Een gascilinder is voorzien van een kleurcode en een CLP-etiket. Op deze manier is het vanop grote afstand duidelijk om welk type gas het gaat en of het gas een gevaar inhoudt. De kleur rood staat bijvoorbeeld typisch voor brandbare gassen. Wit is de kleur voor zuurstof en zwart voor stikstof. Een gedetailleerd overzicht is te vinden in de gassenkleurenkaart bij onze veiligheidsfiches.

Voor de verschillende gassen zijn dan ook genormeerde kraanaansluitingen op de gasflessen voorzien. De schroefdraad verschilt per type gas zodat enkel de juiste reduceerventielen kunnen geplaatst worden om gevaarlijke fouten bij de klant uit te sluiten. Zo zal een kraan op een gasfles met een brandbaar gas een linkse draadaansluiting hebben. Een zuurstofkraan is dan weer voorzien van een inwendige rechtse draadaansluiting. Voor inerte gassen wordt meestal gebruik gemaakt van een rechtse uitwendige draadaansluiting.

Voor de aansluitingen op de gasflessen van IJsfabriek Strombeek verwijzen wij naar de overzichtstabel.

Transport

De gasflessen worden rechtopstaand aangeleverd in daartoe ontwikkelde transportbakken met een capaciteit van maximaal 12 gascilinders per bak. Afhankelijk van het aantal benodigde gasflessen wordt de transportbak ter beschikking gesteld van de klant.

Huursysteem

Bij IJsfabriek Strombeek moet u geen gasfles kopen, maar kan u gebruik maken van ons handige huursysteem. De fles blijft onze eigendom en u hoeft enkel het gas te betalen. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht voor de aankoop of onderhoudskosten van de cilinders.

Na de afhaling of levering van de gasflessen, betaalt u als klant de eerste 30 dagen zelfs geen huurgeld. Als u dus een gemiddelde of hoge rotatie van uw gasflessen heeft, is een gasfles huren veruit het voordeligst.

Gebruikt u uw gasfles zeer weinig, dan kan u nog steeds bij ons een huurcontract op lange termijn afsluiten.

 

Wenst u meer informatie over onze gasflessen of hebt u andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via onderstaand formulier!

Informatieaanvraag

Uw vraag wordt meteen doorgestuurd naar onze servicedesk!