Menu Leverancier industriële, medische en voedingsgassen | droogijs

Gasvormige zuurstof bij thuiszorg

Als het menselijk lichaam niet voldoende zuurstof (O2) uit de ingeademde lucht kan opnemen, is toediening van extra zuurstof noodzakelijk.

Toepassingsgebied

Bij alle patiënten die tekenen van zuurstoftekort vertonen, is een aanvullende zuurstoftherapie een algemene symptomatische behandeling die zo snel mogelijk moet worden opgestart. Deze bijkomende behandeling kadert meestal in de thuiszorg.

'Gasvormige medische zuurstof' is een geregistreerd geneesmiddel bij IJsfabriek Strombeek. De fabricage ervan gebeurt dus onder GMP (Good Manufacturing Practices), onder toezicht van een gekwalificeerde persoon (industrieapotheker). Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten controleert of de productie door IJsfabriek Strombeek inderdaad verloopt volgens GMP.

Natuurlijk is zuurstoftherapie slechts een onderdeel van de behandeling van zuurstoftekort. Het is belangrijk dat de onderliggende oorzaken van dit tekort zo snel mogelijk gevonden en behandeld worden.

Om het opstarten van de behandeling van de echte oorzaak van een vastgesteld zuurstoftekort te bespoedigen, heeft het RIZIV geoordeeld dat zuurstoftherapie op zich slechts gedurende zes maand terugbetaalbaar is. Dit in afwachting van een onderzoek van de patiënt door een erkende longarts. Indien deze longarts oordeelt dat de patiënt verder zuurstof nodig heeft in combinatie met andere therapieën, is de zuurstof wel weer terugbetaalbaar.

Benodigdheden

IJsfabriek Strombeek levert gasvormige medische zuurstof en zuurstofconcentrators voor thuiszorg voor de korte termijn, en dit in opdracht van apothekers van publieke officina's.

Om een optimale dienstverlening te bekomen, werkt IJsfabriek Strombeek hiervoor nauw samen met de farmaceutische groothandel Belmedis, die gespecialiseerd is in leveringen in het kader van de thuiszorg.

 

Voordelen

Omdat de gasvormige medische zuurstof van IJsfabriek Strombeek een geregistreerd geneesmiddel is, wordt de hoogste kwaliteit en de hoogste graad van veiligheid voor gebruikers en patiënten gewaarborgd.

Door de samenwerking met Belmedis kan IJsfabriek Strombeek steeds voor een snelle en correcte levering van medische zuurstof zorgen.