Menu Leverancier industriële, medische en voedingsgassen | droogijs

GREENCO2, recuperatie van CO2 uit bio-ethanol in Gent

Om te voldoen aan de toenemende vraag van onze klanten, heeft IJsfabriek Strombeek beslist tot een bijkomende investering in de productie van vloeibare CO2. Met een eerste investering en de start van het project BECO2 in 2010, is IJsfabriek Strombeek niet aan zijn proefstuk toe.

De productieplant GREENCO2, gelegen in de Gentse haven, zal CO2 recupereren van de bio-ethanol plant van ABF. Deze productieplant maakt biobrandstoffen en zet hierbij CO2 vrij. De gasvormige stroom CO2 wordt gecomprimeerd en via diverse zuiveringstappen tot ISBT-kwaliteit (voedingskwaliteit) omgevormd. De laatste procesfase zorgt voor het vloeibaar maken van deze CO2, waardoor het mogelijk wordt om de LCO2 te transporteren tot bij onze bulkklanten of het product aan te wenden voor de productie van droogijs en het afvullen van gasflessen CO2.

Door deze investering kan IJsfabriek Strombeek er prat op gaan dat we vanuit 2 onafhankelijke bronnen en productieplants onze klanten kunnen bedienen. Uiteraard trachten wij in de mate van het mogelijke ervoor te zorgen dat stilstanden van beide plants zoveel mogelijk worden gespreid en nooit samenvallen.

De investering zorgt voor een sterke onafhankelijkheid voor de bevoorrading van CO2 en de garantie dat u als klant steeds op de eerste plaats komt voor de leveringen van LCO2.