Menu Leverancier industriële, medische en voedingsgassen | droogijs

Duikmengsels

Bij het duiken worden verschillende gasmengsels zoals Nitrox, Heliox of Trimix gebruikt, afhankelijk van de toepassing.

Benodigdheden

Nitrox wordt gebruikt ter vervanging van perslucht. Dit gasmengsel heeft een hoger percentage zuurstof (O2) en lager percentage stikstof (N2) dan perslucht. Nitrox I bestaat uit 32% O2 en 68% N2, Nitrox II uit 36% O2 en 64% N2. Nitrox is vooral populair bij recreatieve duikers omdat het voor een langere duiktijd en minder decompressiestops tijdens het duiken zorgt. Het gebruik van dit gas leidt tot een verminderde kans op caissonziekte (duikersziekte).

Heliox is een mengsel van zuurstof en helium (He) en bevat dus geen stikstof. Het gasmengsel kan variëren naargelang de diepte van de duik. Het wordt vooral gebruikt tijdens de diepe fase bij technisch duiken of door duikers die gebruik maken van rebreathers.

Trimix bestaat uit een mix van zuurstof, helium en stikstof en men gebruikt het vooral bij technische of commerciële duiken op grotere diepte. Door het gebruik van helium wordt er minder stikstof in het lichaam opgenomen en zal ook de kans op CO2-retentie afnemen.

IJsfabriek Strombeek kan al deze verschillende duikmengsels leveren. U kan ook zuurstof, helium of stikstof apart bij ons verkrijgen en deze gassen zelf mengen.

 

Voordelen

  • Wij beschikken over een keurafdeling dus wij kunnen ook uw flessen keuren en druktesten uitvoeren indien nodig.
  • Dankzij onze professionele apparatuur kan u steeds rekenen op een snelle en correcte samenstelling van uw duikmengsel.

Leveringsvormen